Ajungem cu pași rapizi către sfârșitul anului! Ca în fiecare an, tehnologia mai face un pas în față și ne surprinde cu încă o inovație. Și când vorbim de laptopuri sau tablete, piața ne-a surprins cu câteva modele ce merită să vi le prezentăm ceva mai jos.
În funcție de cerințe și necesități, îți poți alege laptopul potrivit pentru tine. Trebuie să știi însă că unele modele sunt mai practice pentru anumite activități, cum ar fi jocurile online, iar altele sunt extrem de utile pentru călătorit, vizionat filme sau trimis emailuri. În primul rând, trebuie să știi de ce îl cumperi. Dacă ești pasionat de jocurile online, fie de cărți sau WorldCraft, este destul de importantă dimensiunea ecranului.
Pentru gaming de exemplu, un ecran de 17 inch, varianta cea mai mare pe care o găsim la laptopuri, este alegerea cea mai bună. Jocurile 3D se vor vedea cu o claritate și calitate net superioară oricărei alte variante. Totodată, le poți alege și pe cele de 15 inch, care pot oferi aceeași calitate a imaginii, cu configurația potrivită. Graficele sunt foarte importante în acest caz, iar memoria trebuie să fie de cel puțin 8GB de RAM.
Dacă ai șansa să optezi pentru 16 GB, fă-o negreșit, vei putea rula perfect mai multe programe simultan. Se spune că procesorul este inima laptopului, așa că poți opta între Intel Core i5 sau Core i7 CPU, variantele pe care le găsim la majoritatea laptopurilor de gaming. Într-adevăr, cele de 17 inch vor cântări și ceva mai mult, așa că dacă ai de gând să te plimbi cu el, mai bine optezi pentru ceva mai ușor.
Tocmai pentru că vor consuma destul de multe resurse, nici bateria nu va avea o viață prea lungă, așa că, doar dacă ești un gamer înrăit, ar fi bine să-ți iei acest device. Vei și scoate ceva bani din buzunar. Laptopurile bune pentru gaming depășesc 799 de euro, iar cele ultra-performante costă lejer câteva mii de euro.
Lenovo Legion Y520 este un laptop recomandat și de cei de la pcmag.com. Este o variantă practică pentru un laptop de gaming, iar prețul pornește de la 1.100 euro. La prețul de 900 de euro, putem lua în considerare modelul de la Dell – Inspiron 15 7000 Gaming (7567). Poți trăi jocurile în full HD, iar durata de viață a bateriei, mult îmbunătățită, reprezintă un plus. HP Omen 17 vine cu un display 4K, Nvidia Pascal Graphics, capacitate de stocare mare și un preț bunicel pentru ceea ce oferă: 999 de euro.
Dacă nu ești un pasionat al gamingului hard-core și dorești să îți achiziționezi un laptop pentru activități de zi cu zi, există câteva modele lansate anul acesta care ne-au atras atenția. Dell a vrut să-și îmbunătățească modelul XPS 13, după dezamăgirea pe care a avut-o în 2016, așa că în 2017 a revenit cu schimbări demne de menționat și apreciate la nivel global.
Display-ul QHD+ InfinityEdge a primit numai laude, design-ul pare scos din viitor, iar capacitatea de stocare este una generoasă. Are o greutate de 1,29 de kg, însă punctul la care nu a excelat, față de alte modele noi, este durata de viață a bateriei.
La concurență cu Macbook-ul de 12 inch de la Apple, se află Asus Zenbook 3. Este ultraportabil, extrem de ușor, caracteristicile sunt asemănătoare cu cele pe care le oferă rivalul său, însă prețul este la jumătate. Dacă Macbook-ul costă 1.800 de euro, pe acesta îl puteți găsi la 950 de euro.
Dacă aducem în discuție și laptopurile-tabletă, o variantă ne-a sărit în ochi în mod special. Modelul Switch 5 lansat de Acer anul acesta a atras numai cuvinte de laudă. La capitolul performanță, a primit note maxime de la utilizatori, iar tastatura este una extrem de ușor de folosit. Poți naviga cu facilitate pe internet sau poți viziona filme cu lejeritate.
Dacă ești pasionat de jocurile online, cu siguranță este o variantă bună pentru jocurile multi-table. Poți juca simultan la 24 de astfel de sesiuni, așa cum oferă PokerStars, cu siguranță nu vei primi niciun crash-report sau eroare de sistem. Atunci când vrei să faci trecerea la tabletă, stylus-ul atașat laptopului este foarte util pentru navigare. Prețul este de 900 de euro.
Lăsând la o parte preconcepțiile care există în jurul chromebook-urilor, trebuie neapărat să menționăm varianta lansată de HP. HP Chromebook 13 demontează toate miturile și prezintă o calitate greu de egalat.
Cu un design futuristic și cu o greutate de doar 1,2 kg, laptopul te atrage de la prima privire/atingere, display-ul este HD, procesorul este Core m3, iar bateria te ține cât e ziua de lungă. Dacă ești în căutare de o alternativă pentru Windows și Apple, Chromebook 13 de la HP este un început promițător.
Adaugă un comentariu